ANNONS
Byggmax


Röjsåg


Röjsågen är mer flexibel och klarar en större arbetsyta. Den finns med böjd eller rak rigg, den senare kan förses med sly klinga eller andra tillbehör. Böjd rigg ger dock en lättare maskin med smidigare hantering.

Det rekommenderas att använda miljöbensin som både är bättre för hälsan och maskinens motor. Röjsågar finns med tvåtaktsmotor och fyrtaktsmotor. Fördelarna med fyrtakt är lägre partikelutsläpp, lägre bränsleförbrukning och mindre buller.

Grästrimmer i bensin är bra eftersom den är kraftfull och tar direkt gräset eller ängen du vill finjustera. Du slipper långa förlängningskablar och det går fort att bli av med gräset som växer. Var köper man röjsåg?

Du hittar röjsågar i butikerna härANNONS


Bensintrimmer

Bensintrimmer benäms även röjsåg och passar bra för lite större tomter som behöver en trimmer. Titta gärna på effekten på maskinen för att se vilken kraft du får. Hur mycket och vilken sorts bensin behövs och går åt. Kan du enkelt köpa rätt sort där du bor? När man köper en röjsåg så får man inte glömma att man behöver skyddsutrustning så som hjälm, hörselkåpor och ett par skyddsskor. Försök att starta maskinen och prova den innan du köper själv. Du kan kanske hyra en bensintrimmer en dag först för att se först vad det innebär att använda en.


Välja röjsåg

Att välja rätt röjsåg är upp till vilka behov du har. Hur stor är tomten? Ju större tomt desto kraftigare röjsåg. Men vad skall man annars titta efter? Jo har maskinen teleskoprör där du kan rätta in längden åpå maskinen efter din kropp så att du slipper anstränga ryggen. Hur bytar man skärverktygen? Är det enkelt? Var kan du köpa nya? Finns det en rem som gör att du kan jobba lättare? Remen trär du över ryggen och kopplar på trimmern på framsidan. Är ljudnivån rimligt hög? Går det att vinkla nederdelen för att komma nära väggar mm.Röjsåg2 taktsolja

Fyrtaktaren är betydligt mer lättstartad och så slipper du tänka på att bensinen måste blandas med tvåtaktsolja.Tänk på att använda hörselskydd, skyddsglasögon, handskar och grova kängor. Riktiga arbetskläder är bra när du arbetar med en röjsåg.


ANNONS

Granngården batteridrivna grästrimmersTill toppen >>>